Maak de ui schoon en snijd deze klein. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Snijd de schelvisfilet in blokjes. In plaats van visbouillon, kan je ook water gebruiken.
In plaats van schelvisfilet kan je ook kabeljauwfilet gebruiken en in plaats van olijfolie kan je ook zonnebloemolie gebruiken.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Roer de bloem door het uimengsel. Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn. Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep. Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een koekepan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden
Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd.